Strânge 100 de semnături până pe 10 august și câștigă un zbor memorabil cu balonul de aer în jurul Brașovului! Sună tentant?
Formularul de semnături îl poți descărca aici:
Dacă strângi semnături de la apropiați/necunoscuți mai sceptici (recuperabili) poți folosi următoarele puncte de vedere/replici (oarecum convingătoare):
Punct de vedere: “Degeaba te chinui, boss, n-are nicio șansă ca independent! Tot cine trebuie să iasă, iese, stai liniștit.”
Replică: “De noi depinde, nu de alții. Legea spune clar că orice cetățean cu drept de vot are dreptul să candideze independent, în cazul de față, dacă strânge semnăturile necesare și primește aproximativ 5000 de voturi de la brașoveni va fi unul dintre cei 27 de consilieri locali. Cu o floare nu se face primăvară, știe și el asta, dar măcar va încerca să atragă comunitatea să se implice mai mult în deciziile publice și va aduce mai multă transparență. Poate la următoarele alegeri vor fi mai mulți consilieri locali (independenți) cu bun simț care vor reprezenta mai mult interesele comunității, nu interesele primarului sau ale altor(a) abonați la bani publici.”
Punct de vedere: “Man, nu înțelegi, și dacă ar ajunge consilier local (printr-o minune) nu l-ar lăsa dinozaurii ăia să facă nimic. El chiar crede că poate schimba ceva?”
Replică: “E adevărat, va fi greu, foarte greu, dar pe cine ți-ai dori mai degrabă în politică? Pe unul care cunoaște deja cum funcționează sistemul (obosit și plictisit) așa cum e acum sau pe unul care vine cu o energie și o perspectivă nouă? Poate va reuși să aducă un gram de schimbare. Politicienii oricum vor fi aleși, nu e ca și cum putem evita politica și politicienii, cu totul. Nu încerc să te conving să votezi cu el, ci măcar să-i oferi șansa să participe la alegeri printr-o semnătură. Competiția e sănătoasă, mai ales în politică. Competiția rafinează idei. Competiția scoate la iveală defectele și calitățile celor care intră în cursă. Competiția aduce progres. Așadar, nu ți-ai dori să contribui la democratizarea procesului electoral printr-o simplă semnătură? Nu ai nimic de pierdut!”
Punct de vedere: “Acum că pui problema așa, chiar aș semna, dar am semnat deja pentru altcineva. Îmi pare rău!”
Replică: “Nu e bai. Poți semna pentru toate partidele și pentru toți candidații posibili și imposibili. O semnătură nu înseamnă neapărat un vot. O semnătură înseamnă să oferi șansa unui candidat să apară pe buletinul de vot, șansă care se va adeveri sau care nu se va adeveri.”
Punct de vedere: “Of, chiar mi-aș dori, sincer, dar nu pot, mi-e teamă să nu am probleme dacă vede cineva semnătura mea!”
Replică: “Dacă tu crezi că vei avea probleme din cauza unei simple semnături printre mii și mii de semnături (zeci de mii dacă luăm în considerare toți candidații), să știi că au trecut 30 de ani de la revoluție. Chiar dacă nu trăim într-o țară perfectă, democrația în România funcționează, iar toate aceste semnături vor ajunge la Biroul Electoral Județean (ales democratic) care are alte preocupări mai presante în timpul alegerilor decât să-ți creeze ție și altor semnatari probleme.”
Punct de vedere: “Chiar cred că e prea tânăr și nu are experiență să fie politician!”
Replică: “Într-adevăr, poate nu are atât de multă experiență în administrație publică, deși cunoaște cum funcționează autoritățile locale și are experiență în comunicare și coordonare de proiecte, a studiat administrarea afacerilor și antreprenoriat la o școală internațională de business din Suedia, vorbește fluent engleza și alte limbi străine, s-a întors în țară pe un salariu mai mult decât decent, a lucrat la Ambasada Suediei și într-o multinațională și e la vârsta la care (încă) mai are speranță și își dorește să se implice pe plan civic și politic pentru a contribui la schimbarea României (de care tot noi ne plângem). Poate nu are experiența pe care tu ți-o dorești, dar din nou, această semnătură nu te obligă cu nimic. Votul final îl vei oferi pe 27 septembrie oricui dorești tu. Ah, și e singurul candidat la Consiliul Local care are un site de campanie. Asta spune multe despre secolul pe care îl va reprezenta în consiliu. Pe acest site BRASOV2030.ro poți afla mai multe despre prioritățile lui pentru Brașov în următorii 10 ani și îl poți contacta oricând pentru alte întrebări (atât pe Facebook cât și pe telefon – în cazul în care consideri că transparența ar trebui să facă parte din experiența unui politician).”
Primele 10 persoane care reușesc să strângă cel puțin 100 de semnături valabile (conform regulilor de mai jos) va câștiga un zbor memorabil cu balonul de aer în jurul Brașovului! Termenul limită pentru colectarea semnăturilor este 10 august 2020!
Reguli pentru completarea listei de semnături:
– toți semnatarii trebuie să aibă buletin și adresă în Municipiul Brașov
– toți semnatarii trebuie să aibă cel puțin 18 ani
– nu e obligatoriu să fie completate toate cele 10 linii din tabelul formularului
– dacă un semnatar are două prenume, de exemplu, care nu încap în căsuța dedicată, poate continua completarea în următoarea căsuță. La fel și dacă semnătura depășește căsuța dedicată.
– dacă semnatarul greșește o anumită linie poate tăia și poate relua completarea următoarei linii din tabel
– e important ca scrisul să fie inteligibil, iar tabelul să fie completat cu pix albastru
– fiecare formular trebuie să conțină datele persoanei care a strâns semnăturile, în partea de jos a formularului.
Idei: Dacă deții un restaurant/local/cabinet/chioșc/spațiu comercial/business și interacționezi cu mulți clienți, îi poți ruga să semneze, dacă doresc. Oamenii sunt mult mai deschiși când află că este vorba despre un tânăr care are curajul să candideze independent. Pentru alte detalii (formulare, flyere etc.) mă poți contacta pe whatsapp la numărul 0735.339.633.
Zborul cu balonul va avea loc în depresiunea Brașovului, unde vei putea admira minunatele priveliști ale munților Bucegi și Piatra Craiului spre sud și vest, Perșani și Baraolt spre nord. Zborurile au loc de obicei dimineața, cu decolare cel târziu la ora 07:00 sau seara, cu decolare cel mult cu două ore înainte de apusul soarelui. Zborul propriu-zis durează o oră. Vom decide împreună data zborului și anotimpul (vara sau iarna).
Mai multe detalii despre zbor și pilotul balonului poți găsi aici: www.johnbalon.ro